Voor meldingen van overlijden
(dag & nacht)
06 24 61 21 80

Werkwijze

Zodra uw dierbare is overleden kunt u contact opnemen met De Witte Roos. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zijn vervolgens zo snel mogelijk ter plaatse. Tijdens het bezoek komen de wensen van uw dierbare ter sprake. 
Het is van belang te weten waar de opbaring plaatsvindt. Het is mogelijk om thuis op te baren, in één van onze
24-uurs afscheidsruimtes, maar ook een opbaring in een uitvaartcentrum van uw keuze behoort tot de mogelijkheden. In het geval van een thuisopbaring nemen wij de verzorging van uw dierbare direct op ons. Indien gewenst kunt u hierbij helpen. 

Daarnaast komt in grote lijnen de uitvaart zelf ter sprake.
De Witte Roos biedt u een helpende hand bij de organisatie en uitvoering van het afscheid. Wij begeleiden en geven suggesties, zodat u weloverwogen tot een juiste beslissing kunt komen. U krijgt alle ruimte voor eigen invulling en wensen. Het is belangrijk dat u over sommige zaken eerst nog eens rustig wilt nadenken voordat u daar een beslissing over neemt, zoals over de inhoudelijke invulling van het afscheid, de muziekkeuze en de catering. 
Uw hoofd staat daar immers niet meteen naar bij zo’n ingrijpende gebeurtenis. Dit vindt dan plaats in een vervolggesprek. Het belangrijkste is de verzorging van uw dierbare en waar u wenst afscheid te nemen, dit in verband met het versturen van de rouwkaarten. De Witte Roos draagt zorg voor het afscheid, de uitvaartplechtigheid en de condoleance erna. De dienst kan ook door ons worden geleid. Indien u uw toespraak zelf niet kunt voorlezen, dan kunnen wij dat voor u doen.

Bij de persoonlijke gesprekken blijft het niet. Wij verzorgen ook de regeling en verzorging van de wettelijke formaliteiten. U krijgt van ons een akte van overlijden. Deze is nodig voor de afwikkeling van diverse administratieve zaken. Daarnaast krijgt u een nazorgboek met daarin een leidraad voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Na drie weken komen wij langs voor een evaluatiegesprek.
Tijdens dit gesprek kijken wij samen of alles naar tevredenheid is verlopen en of er nog vragen zijn. Ook kunt u aangeven of u dankbetuigingen wilt versturen.
Zowel tussentijds als na de uitvaart kunt u altijd bij ons terecht voor vragen en/of adviezen.